Sluiten

Over de site

RALFI is een leesprogramma voor kinderen die het lezen grotendeels beheersen maar langdurig te traag blijven lezen. Denk aan minder dan twee AVI-niveaus per jaar. RALFI is gericht op het verhogen van het leesniveau en vloeiend lezen. Er wordt gewerkt met teksten die aansluiten bij de leeftijd van de kinderen. Meer over de leesmethode.

 

Ralfilezen.nl is een particulier initiatief (gestart in 2008) om gebruikers van de gelijknamige leesmethode te voorzien van gratis bruikbare teksten. Ralfiteksten moeten namelijk aan een aantal eisen voldoen. De teksten dienen in eerste instantie informatief te zijn (niet verhalend). Daarbij gaan wij uit van om en nabij de 300 woorden. De teksten op deze site zijn niet op AVI gerangschikt, maar op onderwerp. Hierbij ondersteunen wij het zoeken op interesse in plaats van zoeken op niveau. Als er volgens R.A.L.F.I. gelezen wordt, kan een kind een verhaal lezen dat maar liefst 3 niveaus 'boven zijn/haar niveau' is. Ralfilezen.nl ziet als doel om leerkrachten te helpen met de zoektocht naar goede teksten. Dankzij de vele 'leden' blijft de site groeien en kunnen wij al meer dan 300 teksten aanbieden.

 

Wij hopen een databank te kunnen blijven waar onderwijsgevende motiverende en betekenisvolle teksten kunnen vinden om vervolgens met de kinderen aan te werken. Meehelpen kan! Teksten moeten tussen de 100 en 300 woorden bevatten en boeiend zijn voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar. Registreren kan ook, dan kun je je eigen teksten direct online plaatsen!

 

Veel leesplezier

Met vriendelijke groet,
Jan-Willem Duim

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok