Sluiten

Sint Maarten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Ken jij Sint-Maarten? Heel lang geleden werd Martinus in Hongarije geboren. Zijn vader was een Romeins officier. Toen hij 15 jaar was ging hij ook, zoals zijn vader, in het leger. Hij werd soldaat in Gallië. Je weet wel het land waar Asterix en Obelix wonen. Nu heet het daar Frankrijk en toen waren de Romeinen daar de baas. Martinus was een heel goed soldaat. Zo goed dat hij al snel officier werd. Maar hij deed zijn werk niet graag. Hij wilde veel liever mensen helpen en vechten tegen onrecht in plaats van te vechten tegen mensen. 

 

Op een keer zat er  een bedelaar te rillen van de kou bij de stadspoort. Maarten had medelijde met hem maar hij had niets bij zich. Plotseling nam hij zijn zwaard, nam zijn mantel van zijn schouders en sneed hem middendoor. De ene helft gaf hij aan de bedelaar die heel dankbaar was.

 

Martinus liet zich wat later dopen. Hij werd monnik. Later werd hij Bisschop van Tours. Hij bouwde een klooster waar arme, zieke en wanhopige mensen hulp kregen. Op 8 november 397 is Martinus op hoge leeftijd gestorven. Op 11 november zou hij zijn begraven.

 

3810

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok