Sluiten

Handbal

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Handbal is een leuke teamsport waarbij je twee helften heb met zijlijnen en een achterlijn waarbij je in de jeugdteams 6 tegen 6 speelt.

In de senioren handbal speel je 7 tegen 7. Het team dat de meeste doelpunten maakt heeft gewonnen. Je hebt een doelpunt wanneer je de bal in de tegenstander zijn doel gooit. Maar je kan niet de dichtbij bij de keeper komen want daar voor heb je de cirkel waar alleen de keeper mag komen. De keeper mag ook uitkomen om te helpen aanvallen.

De regels gelden als volgt:

  1. De bal mag niet op het onderbeen komen en voet mag ook niet(tenzij je keeper bent)
  2. Je hebt zijlijnen dus als de bal vanuit de handen van iemand van je team over de lijn rolt is hij voor de tegenpartij
  3. Als je de bal heb mag je maar 1 keer tippen en als je daarna stil staat mag je daarna maar 3 passen doen
  4. als de bal via een hand of ander lichaamsdeel behalve de keeper over de achterlijn komt is het een hoekbal voor de tegenpartij
  5. Als er een doelpunt is gemaakt moet het team met het tegen doelpunt de bal van de middellijn nemen
  6. Je mag de bal maar 3 seconden in totaal in je handen houden
  7. Je mag de tegenstander niet hard vastpakken m te verdedigen
  8. Als er een overtreding in de stippellijn is gebeurd is dat een penalty waarbij de tegenstander van een bepaalde afstand de bal op doel mag gooien zonder iemand die hem verdedigt. Dat waren de spelregels dus ik hoop dat je het snapt en kan spelen met vrienden of zelfs met handbal meedoen bij een vereniging.
Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok