Sluiten

Lionel Messi

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Lionel Andrés Messi Cuccittini geboren op 24 juni 1987, is een Argentijnse profvoetballer. Hij komt per 2001 voor de Spaanse grootmacht FC Barcelona. Hij kwam ook sinds 2005 uit voor het Argentijnse voetbalelftal, in 2016 heeft hij na een nederlaag tegen Chili besloten om te stoppen. Hij komt uit de jeugdopleiding van FC Barcelona. Hij wordt door velen beschouwd als de beste voetballer ter wereld. Hij begon bij Grandoli en toen werd hij gescout.

Wat is voetbal? Voetbal is een sport waarbij 2 ploegen van 11 spelers een wedstrijd spelen op een groot veld. Eén zo’n ploeg bestaat uit 1 keeper en 10 veldspelers. De bedoeling is de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. De bal mag je aanraken met je voet en je hoofd of een ander lichaamsdeel, maar niet met je handen en armen. De leiding is in handen van een scheidsrechter die onpartijdig toeziet of iedereen zich aan de spelregels houdt. Hij krijgt assistentie van 2 grensrechters, want hij kan niet alles zien wat er op het veld gebeurt.

Alle leden van iedere club hebben dezelfde kleur shirt, voetbalbroek en
kniekousen, en daaronder verplicht scheenbeschermers. Veel verenigingen hebben
een sponsor. Zij geven de verenigingen geld en in ruil daarvoor komt de naam van
de sponsor op het tenue te staan. Bij een wedstrijd dragen voetballers
voetbalschoenen met noppen eronder, zodat je niet uit kan glijden.

 

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok