Sluiten

Verstappen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Max Emilian Verstappen (Hasselt, 30 september 1997) is een autocoureur met de Nederlandse en Belgische nationaliteit die onder de Nederlandse vlag rijdt.
Hij rijdt in de Formule 1 voor Red Bull Racing. Verstappen heeft in zijn korte carrière veel successen bereikt, maar er is in 2016 ook kritiek op zijn rijgedrag, waarmee andere coureurs in gevaar gebracht zouden worden.

 

Verstappen maakte op 15 maart 2015 zijn Formule 1-debuut tijdens de GP van Australië, voor Toro Rosso. Zodoende werd hij op een leeftijd van 17 jaar en 166 dagen de jongste debutant aller tijden binnen de Formule 1. Een seizoen later behaalde hij op 15 mei 2016 in dienst van Red Bull Racing zijn eerste podiumplaats in een GP, toen hij de GP van Spanje won.

 

Hiermee was hij op een leeftijd van 18 jaar en 228 dagen de jongste leider in een GP, jongste coureur op het podium en jongste winnaar van een GP ooit. Hij was daarnaast ook de eerste Nederlandse winnaar in de Formule 1. Ook gemeten naar het aantal behaalde klassementspunten is Verstappen de meest succesvolle Nederlandse Formule 1-coureur ooit.

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok