Sluiten

Anwar El Ghazi

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Seizoen 2013/2014

Hij begon bij de A1, maar kampte eerst nog met een schouderblessure. Na de winterstop brak hij zijn pols in een wedstrijd tegen PSV, waardoor hij er weer een tijdje uitlag. Na zijn rentree was El Ghazi niet te stoppen en scoorde er lustig op los. Hij maakte in 23 wedstrijden 18 doelpunten en werd kampioen van de A-junioren Eredivisie. Tevens maakte hij met een sleepbeweging het Doelpunt van de maand maart 2014.


 

Seizoen 2014/2015

In dit seizoen zou El Ghazi in Jong Ajax gaan spelen. Hij mocht in de voorbereiding van het nieuwe seizoen wel eerst zijn kunsten aan Frank de Boer laten zien in de oefenwedstrijden van Ajax 1. Die kans greep hij met beide handen aan. Met acht doelpunten werd El Ghazi de topscorer van de voorbereiding. Hij werd officieel lid van de eerste selectie. Hij maakte direct zijn debuut in de verloren Johan Cruiffschaal 2014. Een week later maakte hij zijn debuut in de eredivisie tegen Vitesse (4-1 winst). Het weekend erna scoorde hij zijn eerste doelpunt tegen AZ. Dit doelpunt werd verkozen tot doelpunt van de maand augustus. Het ging iets minder goed met Ajax na de winterstop. El Ghazi werd samen met Ricardo Kisna als buitenspelers gekozen. Met Arek Milik in de spits, ging het daarna weer beter met Ajax.

Seizoen 2015/2016

El Ghazi bleef basisspeler in het nieuwe seizoen. In de Champions League werd Ajax uitgeschakeld. In de eredivisie kwam El Ghazi op dreef. Hij scoorde in de eerste twee wedstrijden vier keer. Het doelpunt in de wedstrijd tegen AZ werd tot doelpunt van de maand augustus verkozen. El Ghazi bleef scoren en hij werd zelfs opgeroepen voor het grote Oranje. Bij zijn rentree aan het einde van de eerste seizoenshelft speelde El Ghazi een aantal slechte wedstrijden. Ook na de winterstop kreeg hij zijn goede vorm niet goed terug. Maar Frank de Boer bleef vertrouwen in hem houden. Als invaller had hij op 9 april met een assist nog een belangrijk aandeel in de 1-0 zege op SC Cambuur.

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok