Sluiten

Max Verstappen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

(Geïnspireerd door Nieuwsbegrip.nl) 

Max Verstappen is pas 18 jaar. In mei 2016 werd hij eerste tijdens een Grand Prix. Hij is nu de jongste winnaar ooit van een Formule 1-wedstrijd. Dat is een geweldige prestatie. Hij is ook de eerste Nederlander die zo’n wedstrijd heeft gewonnen. 

 

Formule 1 is de hoogste klasse in de autosport. Het zijn belangrijke racewedstrijden waar steeds heel veel publiek op afkomt. In de Formule 1 worden elk jaar races gereden, die ‘grand prixs’ heten. Deze grand prixs worden gereden op speciale circuits. De coureurs rijden verschillende rondjes op de circuits. Daarbij rijden ze in Formule 1-auto’s. Die kunnen snelheden bereiken van wel 300 kilometer per uur. 

 

 

Max Verstappen rijdt nu voor het tweede jaar mee met de Formule 1. Voor dit seizoen had Max Verstappen één doel. Hij wilde graag op het podium staan. Dat is nu, bij de vijfde race van dit seizoen, al gelukt. En hij mocht daar meteen de grootste beker in ontvangst nemen. Want hij werd eerste! 

 

Het racen zit Max Verstappen in het bloed. Zijn moeder kon buitengewoon goed karten. En Max’ vader Jos Verstappen was, net als Max, Formule 1-coureur. Jos Verstappen was in 1994 de laatste Nederlander die bij de Formule 1 op een podium stond. Hij werd toen derde bij de Grote Prijs van België. En nu stond Jos te kijken hoe Max stond te stralen op het podium in Barcelona.

 

 

Het Formule 1-seizoen van dit jaar bestaat uit 21 races. De eerste vier races werden allemaal gewonnen door Nico Rosberg van het team Mercedes AMG. Max Verstappen rijdt voor het team van Red Bull Racing. Hij won de vijfde grand prix. Elke twee weken is er ergens op de wereld een grand prix. Er is sinds 1985 geen race meer in Nederland. België heeft wel zijn eigen race.

 

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok