Sluiten

Capoeira

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Capoeira is een spel, ook wel een Braziliaanse vecht- dans genoemd. Het belangrijkste is dat capoeira een spel is en geen gevecht tussen mensen. Deze dans is door Afrikaanse slaven terecht gekomen in Brazilië. Twee mensen spelen het capoeiraspel in een cirkel die bestaat uit mensen. Een paar van die mensen uit de cirkel maken muziek. Tijdens het spel valt één de twee mensen in de cirkel aan en de ander verdedigt. Dit doen ze zonder elkaar aan te raken, waardoor het lijkt op een dansend gevecht. Het gaat er om wie er sneller en creatiever beweegt. De bewegingen die de spelers maken op de muziek bepalen wie er beter is, niet wie de winnaar is. Bij capoeira is er namelijk geen winnaar


Muziek instrumenten

Bij het spel capoeira wordt muziek die de spelers nodig hebben om het spel te kunnen spelen. De muziek wordt gemaakt met verschillende instrumenten. Veel gebruikte instrumenten zijn de berimbau, atabaque, pandeiro, agogô en de reco-reco 
Technieken

Bij capoeira maak je gebruik van trappen, beenvegen en schaarbewegingen. Je mag de tegenstander hier niet mee raken. Dit kan soms wel gebeuren, maar dat is dan per ongeluk. De acrobatiek bij capoeira is het meest spectaculair om te zien.


Geschiedenis

Capoeira is bedacht door slaven uit Afrika. Door deze slaven is de vecht-dans terecht gekomen in Brazilië. De slaven hebben er een spel en dans van gemaakt. Zo konden ze trainen zonder dat iemand doordat had dat ze een gevechtstechniek aan het oefenen waren. Capoeira is later een spel en dans gebleven die heel veel mensen nu leuk vinden om te beoefenen.

 

 

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok