Sluiten

Ruitersport

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Het paard, Belly,  staat in een manege. Elke dag komt Julia haar verzorgen. De stal moet er schoon uitzien. Als je poep te lang laat liggen dan komt er schimmel op.  Als je de schimmel te lang laat liggen dan gaat het door de hele stal. 

 

Dat is niet goed voor het paard. Je begint met een vork. Met de vork pak je het hooi op en dat stop je in de kruiwagen. De kruiwagen leeg je op de mesthoop. Als je klaar bent met de stal, dan ga je het hooi pakken. Dat ga je verspreiden in de stal. De paarden krijgen twee keer per dag eten. Ze eten bix.  Ze kunnen zelf weten wanneer ze drinken want ze hebben een eigen drinkbak.

 

Je hebt verschillende borstels. Je hebt ook het bit. Die doe ik in de mond van het paard.  Het paard moet het bit in zodat ik hem kan sturen. Anders luistert hij niet. 

 

Nu is Belly bijna klaar, ze wordt eerst nog even opgezadeld. Dat moet goed strak zitten. Je moet er altijd op letten dat je je teugels op maat hebt. Als hij schrikt dan kan hij wegrennen en dan liggen de teugels los. Dan rent hij alle kanten op.

 

6512

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok