Sluiten

Motoren

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

In 1880 werd de eerste motorfiets ontworpen. Deze had een houten frame en een stoommotor. Maar dat werd al snel een benzinemotor.   

In 1894 werd een motorfiets met een stalen frame en een benzinemotor gebouwd. Deze reed maar 40 km/u maar dat was heel snel want deze motorfiets had als rem een metalen schaaf die over de grond heen schuurde. In de loop der jaren werden de motor en het uiterlijk van de motorfiets steeds beter en moderner.

 

Met de komst van de motor zijn er motorclubs ontstaan en motorraces. Er zijn ook straatraces. De straat wordt afgezet en er wordt over de openbare weg geracet. Eén van de bekendste races is de 500cc Grand Prix-Klasse. Dit is een parcours race. 

 

Bij motorcross race je op een parcours van modder en zand. Er zijn ook races waarbij in de woestijn wordt geracet. En zelfs waarbij op het ijs wordt gereden. Hierbij worden speciale banden gebruikt waar ijzeren pinnen op zitten.

 

6523

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok