Sluiten

Motorcross

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Motorcross ontstond na de tweede wereldoorlog, toen er veel buiten de wegen om gereden werd met oude legermotoren. Uitendelijk groeide motorcross uit tot een volwaardige sporttak. De motoren worden al enkele tientallen jaren speciaal geproduceerd om te crossen.

 

Woestijnrally

Een woestijnrally is een wedstrijd voor motorfietsen en gaat door onherbergzaam gebied, bij voorkeur woestijnen. De motoren zijn groot, log en zwaar. Ze vereisen veel en langdurige concentratie om ze te berijden. Wat meteen bij het zien van de rallymotor opvalt, is zijn grote voorraad benzine. Rallymotoren zijn vaak uitgerust met schijnwerpers voor nachtelijke ritten. Ook zijn rallymachines uitgerust met navigatie, een drinkwatertankje en gereedschap.

 

Trial

Trial is een tak van de motorsport waarbij het gaat om een aantal hindernissen te nemen zonder de grond of de hindernis met de voet te raken. Motortrial is pure acrobatiek en niet eenvoudig. De rijder dient over een zeer goed evenwichtsgevoel te beschikken. Hier train je jaren voor. Iemand die de motor goed beheerst, kan vanaf de begane grond recht tegen de muur omhoog rijden, om zo op het balkon van de eerste verdieping te parkeren. De vering is zo bijzonder dat hij er met hetzelfde gemak er vanaf kan springen. 

6734

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok