Sluiten

FC Barcelona

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

FC Barcelona is een voetbalclub uit Barcelona. Dat ligt in het land Spanje. FC Barcelona is een erg grote club en een van de beste van de wereld. De club is over de hele wereld bekend.

 

De club is opgericht op 29 november 1899. Dat is al erg lang geleden. De clubkleuren zijn paars met blauw. Elke thuiswedstrijd spelen de spelers met hun paars blauwe tenue. Deze wedstrijden spelen ze in het stadion ‘Camp Nou’. Dat betekent letterlijk ‘nieuw veld’.

 

FC Barcelona heeft al veel prijzen gewonnen met het voetbal. Zo zijn ze al 21 keer kampioen geworden van de Spaanse competitie. Ook wonnen ze al 9 keer de beker van Spanje. De belangrijkste prijs is misschien wel de Champions League. Deze wonnen ze al 4 keer!

 

Sterspeler van FC Barcelona is Lionel Messi. De speler heeft al veel doelpunten gemaakt voor de club. Messi is ook al twee keer verkozen tot beste speler van de wereld.

 

4659

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok