Sluiten

Halloweenfeest

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Het Halloweenfeest komt er aan. 31 oktober is namelijk de dag van dit feest. Kinderen lopen rond als heksen en tovenaars. Of als iets anders. Liefst een beetje griezelig. Ook zijn huizen versierd met spinnenwebben. Of heksenbezems. Een bekend symbool van Halloween is de pompoen. Deze grote vrucht moet je eerst uithollen. Daarna snij je er een gezicht uit. En binnenin doe je een lampje. Best eng, vooral in het donker.

 

Een heel oud feest

Het feest is al eeuwen oud. Het feest komt uit Ierland en Engeland. Zij brachten het feest naar Amerika. Daar is het nu een van de grootste feesten van het jaar.

 

Amerika en Engeland

Halloween is nog niet lang in Nederland. Pas na 1990 kwam het feest hier. In Amerika en Engeland bestond het al veel langer. Kinderen gaan daar langs de deuren. Ze vragen: ‘trick or treat’? Dat betekent: plagen of trakteren? De bewoners moeten dan op een snoepje trakteren. Anders worden ze geplaagd (bang gemaakt). Ook volwassenen doen aan Halloween en gaan naar Halloweenfeesten. 

 

Halloween in Nederland

Ook in Nederland vieren mensen Halloween. Ze versieren hun huizen met pompoenen. En met heksenbezems en spinnenwebben. Kinderen gaan verkleed langs de huizen. Hoe enger, hoe beter. Dus pas op vrijdagavond!

 

 

Bron; Nieuwsbegrip

 

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok