Sluiten

Sinterklaas, Spanje en de stoomboot?

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Het liedje dat nu bovenkomt is 'Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan'. iedereen kent dit liedje. Maar waarom Spanje? Dat weten we niet precies, maar het kan een van de volgende redenen zijn:

 

  • Bari, (waar zijn botten nu liggen begraven), ligt wel in Italië, maar het was vroeger Spaans bezit geweest. Misschien dacht men vroeger daarom dat hij uit Spanje komt.
  • Nederland heeft ooit een tachtigjarige oorlog gehad met Spanje. Daardoor wist iedereen dat Spanje bestond en dat het een ver land was. Veel meer wisten de gewone mensen niet van aardrijkskunde. Sinterklaas kwam uit een ver land, dus is het logisch dat men daarbij dan aan Spanje dacht. 
  • De stoomboot was vroeger het nieuwste van het nieuwste! Sinterklaas was daarbij ook niet zomaar iemand dus als hij kwam, dan natuurlijk wel luxe! Vandaar dat deze beste man altijd met de stoomboot komt. Helemaal uit Spanje!

 

Zie ginds komt de stoomboot.....7823

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok