Sluiten

Kerstverhaal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Grote volkstelling! Grote volkstelling! Alle mensen moeten hun naam gaan opschrijven in de stad waar je  familie vandaan komt! Dit is een bevel van keizer Augustus!

 

Door de straten loopt een boodschapper van de keizer. De boodschapper loopt ook langs de timmerwerkplaats van Jozef. Hij schreeuwt zo hard dat Jozef het niet kan missen. Hij gaat na zijn werk vlug naar Maria toe. Maria, heb je het al gehoord?Iedereen moet zich inschrijven in de stad waar je familie vandaan komt. Nou dat betekent dat wij naar Bethlehem moeten gaan. Uit Bethlehem komt de familie van David en dat is ook mijn familie. Dat komt helemaal niet zo goed uit, zegt Maria. Ons kindje moet al gauw geboren worden. Toch gaan ze samen op reis naar Bethlehem. Ze gaan helemaal lopend en dat is ver hoor! Ze gaan ook niet zo snel omdat Maria zwanger is.

 

Onderweg komen ze een heleboel mensen tegen. Iedereen is op reis naar zijn of haar familiestad. Onderweg slapen ze soms in een herberg, want het duurt langer dan een dag. Maria kan ook niet zulke grote stukken achter elkaar lopen. Na een paar dagen komen ze in de buurt van hun stad. Nog even volhouden Maria, we zijn er bijna.

 

Als ze eindelijk in Bethlehem zijn gaan ze direct op zoek naar een plek om te slapen. Maria en Jozef zijn zo moe van de reis. Maria moet steeds vaker even blijven staan, ze kan bijna niet meer. Dag meneer, heeft u misschien nog een kamer vrij? Sorry, we zitten helemaal vol. Ik heb zelfs mijn eigen kamertje verhuurd. Succes verder. Daar gaan Maria en Jozef weer verder. Ze kloppen aan bij huizen en herbergen, maar nergens is nog plaats. Maar Jozef blijft doorzoeken tot hij wat gevonden heeft. Het hoeft niet mooi te zijn, als Maria maar kan rusten, ze ziet er zo moe uit.

 

Gelukkig, iemand heeft nog een plekje over in een stal. De dieren zijn buiten in het veld. Er ligt stro om een eenvoudig bed van te maken. Het is al laat geworden. Buiten is het helemaal donker. Vlug gaat Jozef aan de slag en al snel liggen Jozef en Maria uitgeput in het bed van stro. In die nacht begint de bevalling. Vlug pakt Jozef een voerbak en zet die klaar voor het kindje.  

 

9842

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok