Sluiten

Verjaardag in de dierentuin?

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Vieren dieren in een dierentuin hun verjaardag? Sommige dieren in een dierentuin krijgen taart en visite als ze jarig zijn, andere dieren krijgen helemaal niks. Voor een verjaardagsfeestje moet een dier jong en schattig zijn, of oud en groot. Nijlpaard Tanja uit Artis bijvoorbeeld kreeg een slagroomtaart en een groentetaart voor haar 46ste verjaardag – wat voor een nijlpaard dan ook stokoud is.
Maar als een van de kakkerlakken in het insectarium een jaartje ouder is geworden, krijgt hij geen extra stukje appel. Ook de verjaardagen van zeeanemonen, diamantvisjes en gifkikkertjes worden overgeslagen, als iemand al weet wanneer ze zijn geboren.

 

En vlinders kunnen helemaal geen verjaardag vieren. Zij worden soms niet ouder dan een paar dagen – en om nou telkens een verjaardag te vieren….. Helemaal eerlijk worden de verjaarstraktaties dus niet verdeeld. 

 

Maar daar hebben de dieren zelf nog het minst last van. Bij de laatste verjaardagen van schildpad Harriet, die een recordleeftijd van 176 jaar bereikte, stonden in de dierentuin in Brisbane in Australië meer dan honderd mensen langs het hek. Ze zongen haar toe en aten daarna allemaal een stukje van een taart in schildpadvorm. En Harriet?
Die scharrelde over haar veldje alsof er niks aan de hand was en at tevreden van haar hibiscusblaadjes – een extra portie, dat wel.

 

Zo was het ook een beetje op de eerste verjaardag van het kleine olifantje Yindee in Artis. Toen zij en de andere olifanten in Artis de supergrote  ‘verjaarstaart’  zagen die in het zand klaarlag, stampten ze eerst eens lekker op alle appels, witlof, andijvie en bruine broden in die taart. Daarna aten ze de groente tevreden op. De mensen langs het hek vonden dat heel grappig.

 

Maar een feestje? Daar doen dieren niet aan op de savanne, of in zee. En ook niet op de polen, in de bergen of in de boomtoppen van het oerwoud. En dus ook niet achter de hekken van een dierentuin. Verjaardag vieren is meer iets voor mensen.

Laden...
Laden...
Ralfilezen.nl maakt gebruik van cookies om de website optimaal te kunnen laten werken. Uiteraard voldoen we aan de wettelijke eisen.
Informatie Ok